samen architectuur bouwen

[ 1434 ] ‘s-Gravenzande


Locatie
Poelzone kavel 8, ‘s-Gravenzande
Projectomschrijving
In de Poelzone te ‘s-Gravenzande heeft WnS Architecten deze paviljoenachtige woning ontworpen. Het is de 2e woning die WnS Architecten realiseert in een casco van staalframe EPS (Extruded Poly Styreen). Het casco is licht van gewicht, heeft een erg hoge isolerende werking, is prijstechnisch interessant en is een droog bouwsysteem wat gunstig is voor de kwaliteit en bouwsnelheid.
De gevel is opgetrokken uit metselwerk en stuukwerk en plaatselijk voorzien van houtaccenten. De woning heeft zowel binnen als van binnen naar buiten een transparant karakter en een maximale koppeling met de omgeving. De woning wordt gebouwd in een split level, waarvan de enorme woonkeuken zich bevind in het ‘lage’ deel, die verbonden is met de veranda die deels open en deels overdekt is. Zo is er keuze tussen zon of schaduw en wordt de lichtinval in de woning niet beperkt. In het ‘hoge’ deel van de split level bevind zich de ruime entree die toegang geeft tot de garage en de woonkamer met kantoor ensuite. Boven zijn er drie slaapkamers, een badkamer met apart toilet en een wasruimte.

Kortom een eigentijdse bouwwijze voor een tijdloze woning.