samen architectuur bouwen

[ 1027 ] Monster


Locatie
Poeldijk
Projectomschrijving
Mediterraans landhuis.

Voor een kavel aan de Madeweg te Monster, nabij plangebied de Westlandse Zoom, heeft WnS Architecten deze landelijke villa ontworpen. Een traject waarin de gemeente overtuigd moest worden en uiteindelijk mee werkte aan de wijziging van het bestemmingsplan. Maar ook een traject waarin we de opdrachtgever hebben overtuigd met fraaie 3D beelden, een bestek dat stond als een huis en een aanbesteding die leidde tot een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding.
De woning kent een uitgestrekt programma op de begane grond waarvandaan altijd contact is met de omgeving. Op diverse plekken in huis, o.a. in de bibliotheek en de keuken, valt de hoogte van de kap te ervaren. De open gashaard in de woonkamer is als roomdivider ontworpen en bekleed met leer. De ruime slaapkamer op de begane grond heeft een inloopgarderobe en een badkamer die door dubbele deuren koppeling heeft met de veranda met hangmat. De bibliotheek is voorzien van mee ontworpen maatwerkmeubilair en heeft aan twee kanten toegang tot een veranda. Op de verdieping heeft WnS Architecten een Marokkaanse wellnes badkamer ontworpen die je regelrecht doet denken aan Marrakesh en het verhaal van duizend en één nacht. De woning is rondom zorgvuldig gedetailleerd met mee ontworpen screenzonwering onzichtbaar verwerkt in de gevel, hardsteen elementen en getimmerde goten met gootklossen.
De woning is voorzien van een uitgebreide Domotica installatie, waarmee op de Ipad de openhaard kan worden aangezet, de gordijnen dichtgaan, het licht wordt gedimd om zo samen te kunnen genieten van deze prachtige woning vol woonbeleving.