samen architectuur bouwen

[ 1118 ] Honselersdijk


Locatie
Dijkweg 125, Honselersdijk
Projectomschrijving
Voor een kavel aan Dijkweg te Honselersdijk heeft WnS Architecten deze stadsvilla ontworpen die zich naadloos schikt tussen de bestaande karakteristieke woningen aan de Dijkweg.
De woning is erg rijk gedetailleerd, met monumentale gootpartijen, kroonlijsten en dakranden, hardstenen plint, hanenkammen boven de kozijnen, rollagen, ouderwetse trekbel en een gevelsteen gemetseld in kettingverband. En aan de achterzijde van de woning is de serre met veranda opgetrokken uit massieve balken van Douglas hout.
Binnen is de woning doorontworpen tot in de kleinste details. Een ruime, fraaie entree met vide waarin zich een majestueuze trap bevind. De keuken bevind zich middenin de woning en is met het prachtige eiland op de gietvloer letterlijk het centrum van de woning. De woonkamer met gashaard heeft zowel contact met de keuken, de speelkamer en de serre en via de enorme schuifpui bereikt men de tuin aan de achterzijde van de woning.
Bouwtechnisch is door WnS Architecten gezocht naar het, kostentechnisch, meest interessante bouwsysteem voor deze woning dat ook nog eens in tijd voordelig uitpakte. De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, hoogwaardige vloer, gevel en dakisolatie en zonnecollectoren met boiler.
Kortom een woning met karakter, kwaliteit en kostenbewust.